Stuur ons een e-mail of bel 020 820 20 22

SEO tips

Wanneer je veel crawlfouten ziet in Google Webmaster tools moet je ze dan allemaal voorzien van een 301 redirect?
Als je een 301 redirect maakt naar een niet relevante pagina dan kan de Googlebot hem gaan behandelen als een soft 404 en dat kan negatieve SEO gevolgen hebben, maar als er naar pagina’s belangrijke inkomende links verwijzen of ze hebben veel zoekverkeer dan is het erg belangrijk om deze pagina te redirecten met 301 naar de meest relevante pagina. De belangrijke fouten staan met de hoogste prioriteit bovenaan in Google webmaster tools en in dit artikel kan je lezen dat het toch wel belangrijk is om ze op te lossen.

Een LinkedIN bedrijfspagina is net als je Facebook bedrijfspagina, Twitter account en je Google+ bedrijfspagina een belangrijk Social Media kanaal om je klanten en potentiële klanten te bereiken. Zakelijk misschien wel de belangrijkste? Je kan er je producten en services vermelden met tekst / afbeelding en je kan een link maken naar de relevante pagina van die service op je website. Een goed geoptimaliseeerde LinkedIN bedrijfspagina zal zeker in de Google zoekresultaten pagina verschijnen.

Volgens Google is de gemiddelde bounce rate van een website tussen de 40% en 60%. Een bezoeker ‘bounced’ wanneer hij/zij één pagina heeft bekeken en weggaat van je website.

– De bezoeker heeft op de terug knop geklikt in de browser
– Een nieuwe url ingetypt
– Je website gesloten (window of tab)
– Of hij/zij heeft 30 minuten niets gedaan op je website.

Laat je pagina’s optimaliseren door de conversie optimalisatie specialisten van Seolab en wij verlagen je bounce rate en verhogen je rankings.

Met de volgende zoekopdracht: related:domein.nl zie je websites die volgens Google dezelfde content hebben als jouw website. Je kan met deze informatie ideeën verzamelen voor het uitbreiden van je content tevens kan je de backlinks scannen van deze potentiële concurrenten.

Pinterest web analytics is een tool waarmee je o.a. kan zien hoeveel mensen Pinnen van je website, zie je Pins en de doorkliks naar je content. Maak een gratis Pinterest web analytics business account

Richt je bij keyword targeting op een groter aantal keywords die converteren gebruik keyword suggestie tools zoals Übersuggest en Google AdWords Keyword Planner.

Not Provided zie je steeds vaker in Google analytics, omdat Google de zoekopdrachten tegenwoordig volledig versleuteld. Seolab heeft een handig Not provided Google analytics dashboard gemaakt waarmee je interessante data kan bekijken van de Not Provided bezoeker. Download gratis het Google analytics Not Provided Dashboard.

Volgens Google duurt het gemiddeld 7 seconden voordat een mobiele pagina is geladen. 2014 wordt het jaar van mobiele SEO. Optimaliseer nu de laadtijd van je mobiele – / responsive website met de PageSpeed Insights tool van Google anders heeft het uiteindelijk negatieve SEO gevolgen.

Met Netcomber kan je checken of een website onderdeel is van een (spam) link netwerk. Google zal ook in 2014 kritisch kijken naar de kwaliteit van je backlinks.

Maak je Google+ business pagina volledig af. Schrijf een 300+ woorden omschrijving waarin je belangrijkste keywords terugkomen en upload minimaal 5 foto’s en 1 video. In de omschrijving kan je een keyword linken aan de pagina op je website. Vraag of je klanten hun reviews op je Google+ pagina willen plaatsen. Zoekadvertenties met Google+ genereren gemiddeld 5 tot 10 procent meer klikken.

Met de volgende zoekopdracht bij Google “Naam van je concurrent” -site:url van je concurrent zie je de websites waar je concurrent een link heeft of in de content staat. Bekijk de eerste 10 zoekresultaten pagina’s en wellicht zie je een website waar je ook een link kan krijgen.

Seolab vindt WordPress SEO by Yoast de beste SEO WordPress plugin van 2013. Je kan er gemakkelijk de on-page SEO van je pagina’s mee verbeteren en hij is zeer gebruikersvriendelijk en altijd up to date.

Google webmaster tools kan je goed gebruiken om je SEO strategie te verbeteren. Dubbele of ontbrekende titels en meta descriptions zijn niet goed voor de SEO van je website. Ga naar Uiterlijk van Site Search >> HTML verbeteringen en daar zie een overzicht.

Meld je aan bij Google Webmaster tool en volg: @googlewmc, Webmaster blog, Inside Search blog en Webmaster Video Channel.

Wil je ranken op een bepaald keyword? Check dan altijd of het keyword in de content body staat van de relevante pagina en kijk in Google webmaster tools >> Google Index >> Contentzoekwoorden of deze pagina daar ook wordt gewaardeerd voor dat keyword. Google laat het zoekwoord zien en varianten van dit zoekwoord voor je toppagina’s.

Met siteliner.com kan je heel gemakkelijk realtime de gedupliceerde content, gebroken links en interne links scannen van je website. Een erg goede SEO tool.

Verwijder, of voeg pagina’s samen die weinig content bevatten. Pagina’s met weinig content (lage kwaliteitspagina’s) kunnen je posities voor gekozen keywords verlagen.

Start nu met SEO als je daar nog niet mee bezig bent. Hoe langer je ermee wacht hoe meer je concurrenten vooruit gaan lopen en beter ranken en hoe moeilijker het wordt om hoger dan ze te ranken.

Je Brand en naamsbekendheid zijn ook belangrijke factoren voor de Google Panda. Heb je veel direct verkeer? Denk ook eens aan offline marketing.

Optimale website snelheid:Page Speed Service van Google, gebruik de snelheid van een Google server, verwijs je DNS CNAME naar Google (tijdelijk gratis).

Doe de volgende zoekopdracht bij blekko.com en vind websites die je content dupliceren http://www.seolab.nl /domainduptext

Bekijk je inkomende links met blekko.com; doe de volgende zoekopdracht http://www.seolab.nl /domainlinks

Maak een humans.txt dit is een tekstbestand in de root van je website en plaats er persoonlijke informatie over jezelf en je website in. Lees hier meer http://humanstxt.org/. Google heeft ook een humans.txt.

Zoek naar Google plus gebruikers updates: seolab site:plus.google.com inurl:posts/*

Gebruik Ophalen als Googlebot in Webmaster Tools voor het aanmelden van nieuwe pagina’s.

Heeft je twitter account een goede sociale autoriteit stuur dan een tweet als je een nieuwe pagina lanceert.

De Google richtlijnen voor een xml sitemap: niet meer dan 50.000 url’s, bestandsgrootte niet meer dan 50MB en niet meer dan 50 sitemaps aanbieden per account.

Heb je een wordpress site, met de volgende geavanceerde zoektechnieken: site:domeinnaam.nl/ inurl:tag en site:domeinnaam.nl/ inurl:author kan je zien of deze pagina’s geïndexeerd zijn, verwijderd ze via Google Webmaster Tools.

Bereid je voor de Penquin 2.0 update: Verwijder gekochte links die de zoekresultaten manipuleren, gebruik Google Webmaster tools en ga aan de slag met Sociale media zoals Google+.

Als je dagelijks een overzicht wilt ontvangen over mogelijke problemen met sites in je Google webmaster tools account schakel dan e-mailmeldingen in. Dit kan onder de tab voorkeuren.

1234...10...

Dit zeggen klanten over Seolab

 • ROC van Amsterdam

  De SEO specialisten bij Seolab zijn bezeten van SEO. Hun kennis over het onderwerp is indrukwekkend evenals de gedrevenheid om die kennis te delen en praktisch in te zetten.

  Ferdinand de Marez Oyens,

  Senior web editor, ROC van Amsterdam
  testimonial
 • Dynamisch Bureau

  Wij huren Seolab in om onze website beter vindbaar te krijgen op samen besproken zoekwoorden. Nu al in korte tijd veel pagina 1 vermeldingen in Google.

  drs. Maaike Pronk,

  Directeur, Dynamisch Bureau B.V
  testimonial
 • Mellema Advocaten

  De medewerkers van Seolab zijn experts op het gebied van SEO en hebben voor ons kantoor mooie resultaten weten neer te zetten. De lijnen zijn kort en de insteek is praktisch.

  Michiel Dekker,

  Attorney Employment Law
  testimonial
 • Bernhaege Advocaten

  Inmiddels heb ik meerdere websiteprojecten met Seolab mogen realiseren. Kenmerkend voor de dienstverlening van Seolab is snelheid, betrouwbaarheid en vakmanschap.

  Eric van Schouwenburg,

  Strategisch Marketing
  testimonial
 • Dry Systems

  Na wat grote concurrenten van SEOlab gesponsord te hebben zonder veel resultaat ben ik blij dat ik nu bijzonder tevreden ben over het resultaat wat Imre heeft gecreëerd.

  Hans Henzen,

  Eigenaar, Dry Systems
  testimonial

Artikelen

Blog

Ontvang gratis SEO tips

Een selectie van bedrijven waar wij voor werken of gewerkt hebben