Website optimalisatie.
Onze online marketing specialisten helpen je om het meeste uit je website te halen.

Website optimalisatie

Website optimalisatie is een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie. Het zijn aanpassingen en wijzigingen die de prestatie van je website verbeteren. Denk hierbij aan het optimaliseren van de snelheid, conversie, techniek en content. Een website die geoptimaliseerd is heeft meer kans op online succes. 

Zeker in de tijd van nu, waar fysieke bedrijven het steeds moeilijker krijgen en er wekelijks nieuwe online bedrijven bij komen. Daarom is het belangrijk om een geoptimaliseerde website te hebben. Het is in feite je visitekaart en de eerste ontmoeting met (potentiële) klanten.

SEOlab optimaliseert je website

In-house web developers
+15 jaar ervaring met web development
SEO technisch geoptimaliseerd
Meerdere gecertificeerde tools
Aantoonbare resultaten
Voor elk doel een passende optimalisatie

De vier pijlers van optimalisatie

Website optimalisatie is een breed begrip en omvat meerdere werkzaamheden. Door de continue ontwikkelingen binnen het vakgebied is het noodzakelijk om hier met regelmaat aan te werken. Het onderhouden van een website is net zo belangrijk als het schrijven en publiceren van content is. Voor ons behoort het tot de maandelijkse werkzaamheden voor zowel onze eigen site als die van onze klanten.

In feite kan je website optimalisatie onderverdelen in vier hoofd pijlers, namelijk; Optimaliseren van de mobiele website, verbeteren van de website snelheid, zoekmachine optimalisatie en het verbeteren van de conversieratio.

Website snelheid verbeteren

Snelheid

Hoe snel is je website in werkelijkheid? Vaak wordt er gedacht dat een website snel is, omdat het op eerste oog snel lijkt te laden. Er wordt dan niet of nauwelijks gekeken naar de achtergrond. Juist daar zitten vaak onderdelen die een website kunnen vertragen. Daarom analyseren en verbeteren wij, bij SEOlab, de gehele snelheid van een website voor zowel desktop als mobiel.

MEER INFORMATIE
Conversie optimalisatie specialist SEOlab

Conversie

Wat is voor jouw bedrijf een conversie? En hoe houd je dit bij? Dit vastleggen wordt veelal vergeten, waardoor het niet bekend is wat wel of niet leidt tot een conversie. Bij SEOlab onderzoeken we conversies regelmatig. We kijken waarom bezoekers niet de acties uitvoeren die je graag zou willen en wat hiervoor de redenen zijn. Vervolgens lossen we mogelijke obstakels op, met als doel meer en betere conversies.

MEER INFORMATIE
Mobiele website optimalisatie SEOlab

Mobiele optimalisatie

Een mobiel geoptimaliseerde website is nu belangrijker dan ooit. Zoekmachines kijken niet meer naar een desktop versie, maar juist naar de mobiele versie. Het hebben van een mobiele website, die gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd is, is dan ook van belang. Ons in-house web developement team en SEO specialisten optimaliseren je website voor mobiele apparaten.

MEER INFORMATIE
Zoekmachine optimalisatie specialist

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Als SEO specialisten kunnen we je uiteraard precies vertellen waarom dit een van de belangrijkste factoren is voor online succes. Het bepaalt o.a. je resultaten in de zoekmachines en op welke positie je staat met een zoekwoord. Onze specialisten doen er alles aan om jouw website op pagina 1 te krijgen met het voor jouw belangrijkste zoekwoord. 

MEER INFORMATIE

Optimalisaties van A tot Z

Dagelijks zijn de specialisten van SEOlab bezig met het optimaliseren van websites, van content tot techniek. Hierdoor hebben zij veel kennis van verschillende branches en zijn zij constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat wij werken via een proces waarmee resultaten behaald worden. Daarnaast is er een eigen in-house web development team die elke (eventuele) issue binnen no-time heeft opgelost.

Pre Analyse door SEOlab
Pre-analyse

Pre-analyse

Voordat we starten met een (nieuw) optimalisatie traject is het belangrijk om vooraf een analyse te doen. Hiervoor gebruiken we, naast onze kennis en ervaring, diverse tools die een website uitgebreid analyseren. Daarnaast onderzoeken we ook de posities en resultaten in zoekmachines. Het geeft ons inzicht in wat de huidige staat van de website is en waar mogelijke verbeterslagen te maken zijn. 

Waar we altijd rekening mee houden is de haalbaarheid. Sta je momenteel op pagina 5 in de zoekresultaten? Dan zal het langer duren om je op pagina 1 te krijgen, dan wanneer je start op pagina 2.

Persoonlijke strategie

Elk bedrijf en website is anders. Dit maakt het advies voor elk bedrijf anders en ook altijd persoonlijk. Onze SEO specialisten baseren het advies altijd op de gegevens en inzichten uit de analyses. Voordat we de stap maken naar het bepalen van een strategie, bespreken we altijd samen met het bedrijf wat het advies is.

Transparante communicatie is belangrijk voor ons. Daarom stellen we de strategie niet zelf op, maar juist samen met het bedrijf. Samen bespreken en documenteren we wat de doelen zijn die je met het bedrijf wilt behalen. Hierbij kunnen onze specialisten beoordelen en adviseren of de gewenste eisen, wensen en/of doelen haalbaar zijn binnen een bepaalde periode. 

Persoonlijke strategie SEOlab
Persoonlijke strategie
Concept SEOlab
Concept

Concept

Nu de wensen en doelen vastgelegd zijn gaan we aan de slag met de strategie. Aanpassingen, wijzigingen en verbeteringen worden nooit op een live website gedaan. We doen dit altijd op een test website of pagina die alleen bereikbaar is voor de betrokken partijen. Op deze manier kan je als bedrijf op elk gewenst moment mee kijken en eventuele tussentijdse feedback geven. 

Tijdens het traject blijven we constant controleren op zowel de vier optimalisaties als de techniek en relevantie van teksten. We zorgen dat er een website staat, waarmee de beoogde doelen behaald kunnen worden.

Live gang

Voordat een website of pagina live gaat is het belangrijk dat het bedrijf nog een laatste controle doet. Hoewel we allemaal perfectionisten zijn, kan het toch voorkomen dat iets niet precies is geworden zoals je het in gedachte had. In dat geval ontvangen en verwerken we graag alle eventuele feedback. Een bedrijf hoort namelijk trots te zijn op zijn site.

Ten slotte, kan een website worden omgezet van test naar live. We controleren tijdens deze fase op meerdere onderdelen. Denk hierbij aan of alle pagina's te bereiken zijn, er geen dubbele content is en dat de correcte pagina's geïndexeerd zijn.

Website is live SEOlab
Live gang
Maandelijkse werkzaamheden SEOlab
Maandelijkse werkzaamheden

Maandelijkse werkzaamheden

Een website is nooit klaar en als bedrijf blijf je er altijd mee bezig. Het is zonde om hier verder niks meer aan te doen, vooral als er net een nieuwe website live is gegaan. Wij raden daarom altijd aan om maandelijks onderhoud en analyses te doen.

Bij SEOlab gebruiken we meerdere tools, de nieuwste ontwikkelingen en trends om websites te analyseren. We kijken o.a. naar gebroken pagina's (dit kan gebeuren), de techniek aan de voor- en achterkant, relevantie van teksten en posities in zoekresultaten.

Sec Arbeidsrecht Advocaten
Ondertekenen.nl
AquaCell
Evert Groot
Evidos
ArrangeGroup
Pampus Events
Simpele Recepten
ContactCare
Flinck Advocaten Amsterdam
Make Marketing Magic
Accord
Meer uit je website halen?

Gerelateerde artikelen

Corona-crisis biedt ook kansen

Ligt jouw werk stil of krijg je weinig nieuwe opdrachten? Lees hier hoe je de vrijgekomen tijd nuttig kan besteden.

Lees verder
15 manieren om conversies op je website te verhogen

Hoe kan je websitebezoekers omzetten naar een betalende klant? Wij hebben alle tips op een rijtje gezet.

Lees verder
4 redenen waarom mobiele optimalisatie belangrijk is voor je website

Het is belangrijk dat je website goed geoptimaliseerd is voor alle mobiele apparaten. Bekijk 4 redenen waarom mobiele optimalisatie.

Lees verder
SEO & Online marketing bureau
Zeg Hallo.
Kingsfordweg 151, 1043 GR Amsterdam
© 2020 SEOlab Amsterdam • Privacyverklaring
check-square-o