Website optimalisatie.
Haal je wel het maximale uit jouw website? Laat onze specialisten je hierbij helpen.

Website optimalisatie

SEOlab uit Amsterdam helpt je graag met het optimaliseren van jouw website. Website optimalisatie is een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie. Het zorgt ervoor dat (potentiële) klanten jouw website vinden. Door het optimaliseren van je website verbeteren de prestaties en heb je meer kans op online succes.

Tegenwoordig krijgen fysieke bedrijven het steeds moeilijker en komen er wekelijks nieuwe online bedrijven bij. Jouw website is in feite je visitekaart en de eerste ontmoeting met (potentiële) klanten. Het is daarom belangrijk om een geoptimaliseerde website te hebben.

SEOlab je website optimaliseren?

In-house webdevelopers en online marketing specialisten
+15 jaar ervaring met web development
SEO technisch geoptimaliseerd
Meerdere gecertificeerde tools
Aantoonbare resultaten
Voor elk doel een passende optimalisatie

De vier pijlers van optimalisatie

Website optimalisatie omvat werkzaamheden en onderhoud dat voor elke pagina van je website geldt. Voor elke pagina kan de optimalisatie anders zijn. Het optimaliseren van een website kan je onderverdelen in een aantal hoofdpijlers, namelijk; optimaliseren van de mobiele website, verbeteren van de website snelheid, zoekmachine optimalisatie (SEO) en conversie optimalisatie.

Door de continue ontwikkelingen binnen het vakgebied is het noodzakelijk om hier regelmatig aandacht aan te besteden. Het onderhouden van een website is net zo belangrijk als het schrijven en publiceren van content. Voor ons behoort dit tot de maandelijkse werkzaamheden voor zowel onze eigen site, als die van onze klanten. Wij helpen je graag bij het optimaliseren van je website en bepalen dan samen met jou welke strategie we gaan volgen.

Website snelheid verbeteren

Website snelheid

Hoe snel is je website in werkelijkheid? Vaak wordt er gedacht dat een website snel is, omdat het op het eerste oog snel lijkt te laden. Er wordt dan niet of nauwelijks gekeken naar de achtergrond. Juist daar zitten vaak onderdelen die een website kunnen vertragen. Google kijkt naar de gebruiksvriendelijkheid van een website, de User Experience (UX) is hierbij een belangrijk factor.

MEER INFORMATIE
Conversie optimalisatie specialist SEOlab

Conversie optimalisatie

Wat is voor jouw bedrijf een conversie? En hoe houd je dit bij? Vaak wordt vergeten om dit vast te leggen, waardoor er niet bekend is wat wel of niet leidt tot een conversie. Bij SEOlab gaan we met conversie optimalisatie uitzoeken waarom de bezoekers op je website niet de acties doen die je graag wilt en wat de redenen zijn, zodat we de obstakels kunnen we oplossen.

MEER INFORMATIE
Mobiele website optimalisatie SEOlab

Mobiele website

Tegenwoordig gaat meer dan de helft van het websiteverkeer via mobiel, daardoor is een mobiel geoptimaliseerde website nu belangrijker dan ooit. Zoekmachines kijken niet meer naar een desktop versie, maar juist naar de mobiele versie. Het is belangrijk dat je website een ‘responsive design’ heeft, zodat deze op mobiel, desktop en tablet goed weergegeven wordt. Ons in-house webdevelopment team en online marketing specialisten helpt je graag bij het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten.

MEER INFORMATIE
Zoekmachine optimalisatie specialist

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie rond je website mag niet ontbreken in je online marketing strategie. Dit wordt ook wel SEO genoemd, wat staat voor Search Engine Optimization. Kort gezegd bepaalt het je resultaten in zoekmachines en op welke positie je staat met een zoekwoord. Als SEO specialisten kunnen we je uiteraard precies vertellen waarom dit een van de belangrijkste factoren is voor online succes. Onze specialisten doen er alles aan om jouw website op pagina 1 te krijgen met het voor jouw belangrijkste zoekwoord.

MEER INFORMATIE

Optimalisaties van A tot Z

Bij SEOlab zijn onze specialisten dagelijks bezig met het optimaliseren van websites, van content tot techniek. Hierdoor hebben zij veel kennis van verschillende branches en zijn zij constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat wij werken via een proces waarmee resultaten behaald worden. Daarnaast is er een eigen in-house web development team die elke (eventuele) issue binnen no-time heeft opgelost.

Pre Analyse door SEOlab

Pre-analyse

Voordat we starten met een optimalisatie traject is het belangrijk om vooraf een analyse te doen. Hiervoor gebruiken we, naast onze kennis en ervaring, diverse tools die een website uitgebreid analyseren. Daarnaast onderzoeken we ook de posities en resultaten in zoekmachines. Het geeft ons inzicht in wat de huidige staat van de website is en waar mogelijke verbeterpunten zitten.

Waar we altijd rekening mee houden is de haalbaarheid. Sta je momenteel op pagina 5 in de zoekresultaten? Dan zal het langer duren om je op pagina 1 te krijgen, dan wanneer je start op pagina 2.

Persoonlijke strategie

Elke website is anders. Dit maakt dat ons advies altijd persoonlijk is, zodat het aansluit bij de website die geanalyseerd wordt. Onze SEO specialisten baseren het advies altijd op de gegevens en inzichten uit de analyses. Voordat we de stap maken naar het bepalen van een strategie, bespreken we altijd samen met het bedrijf wat het advies is.

We vinden transparante communicatie belangrijk. Daarom stellen we de strategie niet zelf op, maar doen we dit samen met het bedrijf. Samen bespreken en documenteren we wat de doelen zijn die je met het bedrijf wilt behalen. Hierbij kunnen onze specialisten beoordelen en adviseren of de gewenste eisen, wensen en/of doelen haalbaar zijn binnen een bepaalde periode.

Persoonlijke strategie SEOlab
Concept SEOlab

Concept

Nu de wensen en doelen vastgelegd zijn, gaan we aan de slag met de strategie. Aanpassingen, wijzigingen en verbeteringen worden nooit op een live website gedaan. We doen dit altijd op een test website, die alleen bereikbaar is voor de betrokken partijen. Op deze manier kan je als bedrijf op elk gewenst moment meekijken met wat we doen en eventuele tussentijdse feedback geven.

Tijdens het optimaliseren blijven we constant controleren op zowel de vier hoofdpijlers, als de techniek en relevantie van teksten. We zorgen dat er een website staat, waarmee de beoogde doelen behaald kunnen worden.

Live gang

Voordat we de geoptimaliseerde website of pagina live zetten, is het belangrijk dat het bedrijf nog een laatste controle doet. Hoewel we allemaal perfectionisten zijn, kan het toch voorkomen dat er iets niet naar je zin is. In dat geval ontvangen we graag feedback, zodat we het kunnen aanpassen. Een bedrijf hoort namelijk trots te zijn op zijn site.

Ten slotte, kan de website worden omgezet van test naar live. We controleren tijdens deze fase op meerdere onderdelen. Denk hierbij aan of alle pagina's te bereiken zijn, er geen dubbele content is en dat de correcte pagina's geïndexeerd zijn.

Website is live SEOlab
Maandelijkse werkzaamheden SEOlab

Maandelijkse werkzaamheden

Een website is nooit klaar en als bedrijf blijf je er altijd mee bezig. Het is zonde om hier verder niks meer aan te doen, vooral als er net een nieuwe website live is gegaan. Wij raden daarom altijd aan om maandelijks onderhoud en analyses te doen.

Bij SEOlab gebruiken we meerdere tools, de nieuwste ontwikkelingen en trends om websites te analyseren. We kijken onder andere naar gebroken pagina's, de techniek aan de voor- en achterkant, relevantie van teksten en posities in zoekresultaten.

Sec Arbeidsrecht Advocaten
Ondertekenen.nl
DutchLease
Evert Groot
Evidos
ArrangeGroup
Pampus Events
Simpele Recepten
ContactCare
Flinck Advocaten Amsterdam
Make Marketing Magic
Accord
Meer uit je website halen?
Imre Bernath eigenaar SEOlab
Imre Bernáth
SEO / website optimalisatie specialist

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een succesvolle converterende website?

Vallen de conversies op je website tegen? Wij hebben 6 tips voor je om je website succesvoller te laten converteren.

Lees verder
31 dont’s die je website verpesten

31 don’ts op websites die niet goed zijn voor je business. Hiermee hopen we dat jij de veelgemaakte fouten voorkomt.

Lees verder
Corona-crisis biedt ook kansen

Ligt jouw werk stil of krijg je weinig nieuwe opdrachten? Lees hier hoe je de vrijgekomen tijd nuttig kan besteden.

Lees verder
Zeg Hallo.
Herengracht 211, 1016 BE Amsterdam