5 beste WordPress SEO-plugins van 2024

Gevonden worden in zoekmachines zoals Google is een van de beste manieren om verkeer naar jouw website te krijgen.

Elsa Heijnen
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Elsa

Gevonden worden in zoekmachines zoals Google is een van de beste manieren om verkeer naar jouw website te krijgen. Hoog scoren in Google kan echter veel tijd en inspanning vragen.

Gelukkig zijn er zoekmachine optimalisatie (SEO) plugins om het je gemakkelijk te maken om je site op een manier op te bouwen zodat hij online gevonden wordt.

We hebben de best beoordeelde WordPress SEO-plugins onderzocht om de vijf beste Wordpress SEO plugins van 2024 te vinden.

Inhoud

De beste SEO plugins van 2024

PluginGeschikt voor
Yoast SEOVoor bedrijven die een uitgebreide SEO-plugin willen
All in One SEO Pack (AIOSEO)Voor e-commerce bedrijven die hun producten willen helpen ranken
Rank MathVoor kleine bedrijven die een zeer gebruiksvriendelijke SEO-plugin willen hebben
SEO PressBeste alternatief voor Yoast SEO Premium met vergelijkbare functies tegen een lagere prijs
MonsterInsights Geschikt voor bedrijven die gebruik willen maken van gebruikersinzichten

Hoe hebben we de beste SEO plugins gemeten?

Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit van plugins te beoordelen. Om de beste SEO Wordpress plugins te evalueren, hebben we gekeken naar de volgende criteria:

 • Beschikbaarheid aan het scala van (gratis) functies
 • De gebruiksvriendelijkheid van de plugins 
 • Waardering in WordPress (alleen 4+ sterren)
 • Aantal actieve installaties om de populariteit te meten

Op basis van bovenstaande criteria vinden wij Yoast SEO de beste SEO-plugin voor Wordpress vanwege zijn veelzijdigheid. Of je nu een startup bent die op zoek is naar een beetje hulp of een groot bedrijf. Yoast biedt een breed scala aan functies die passen bij de behoeften en budget van elk bedrijf.

Yoast SEO: De beste Wordpress SEO plugin

Yoast SEO is zonder twijfel de meest populaire WordPress SEO-plugin - en dat is niet voor niets. Het is een van de meest uitgebreide SEO-plugins die een breed scala aan functies biedt. De Wordpress SEO plugin analyseert je pagina's en berichten en geeft suggesties om je content te verbeteren. Daarnaast helpt Yoast SEO met het automatisch genereren van een XML-sitemap. Hierdoor kan Google je site gemakkelijker doorzoeken en rangschikken in de zoekresultaten.

Yoast SEO biedt twee versies aan: een gratis versie en een premium versie. Hoewel de gratis versie zeer uitgebreid is en daardoor voldoende is voor de meeste kleine bedrijven, kost de premium versie $99,00 voor één website per jaar. De premium versie geeft je extra functies zoals:

 • Suggesties voor interne links om tijd te besparen
 • De mogelijkheid om canonieke URL's in te stellen om dubbele inhoud te voorkomen
 • Sociale voorbeelden om te laten zien hoe de content gepresenteerd wordt op Facebook en Twitter.

Yoast SEO biedt functies die helpen bij het effectiever bouwen van een WordPress-website om gevonden te worden in zoekresultaten. De meest populaire functie is de inhoudsanalyse tool. Deze tool wijst gebieden op pagina's en berichten aan die verbetering nodig hebben op het gebied van zowel SEO als algemene leesbaarheid. Het wordt ook geleverd met een hele reeks andere functies zoals snippets bekijken en bewerken.

Hieronder delen we de meest Yoast SEO meest populaire functies:

 • SEO-analyse van pagina's en berichten op basis van zoekwoorden
 • Aanbevelingen voor SEO-verbetering
 • Leesbaarheid beoordelingen en suggesties
 • Aanbevelingen voor interne links
 • Snelle indexering van te lange zinnen
 • Indexering van alinea lengte
 • Signaalwoorden toevoegen

All in One SEO Pack (AIOSEO): De beste voor e-commerce websites

All in One SEO Pack is een hoog gewaardeerde SEO-plugin die wordt gewaardeerd om zijn geavanceerde zoekmachine optimalisatie tools gericht op e-commerce bedrijven. Zo biedt het bijvoorbeeld SEO voor WooCommerce, schema-ondersteuning, de mogelijkheid om verbinding te maken met Google Webmaster Tools en video-SEO. De tool is beschikbaar voor 54 talen.

All in One SEO Pack biedt vier versies aan. De prijzen variëren van $124,00 voor één site per jaar tot $749,00 voor onbeperkte sites per jaar. 

Zoals de naam al doet vermoeden, is All in One SEO Pack een alles-in-één SEO-plugin. Het heeft een scala aan functies en tools om je site beter te laten ranken in zoekmachines. Daarnaast omvat het de mogelijkheid om content te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden en het schrijven van meta-omschrijvingen en snippets. Bovendien bevat de plugin geavanceerdere SEO-functies zoals het configureren van aangepaste canonieke URL's en WooCommerce SEO. Het bevat ook een unieke functie die erg handig is: je kan titels en meta-omschrijvingen in bulk bewerken.

Rank Math: de meest gebruiksvriendelijke plugin

Rank Math is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook tijdbesparend vanwege haar functies. Voorbeelden van haar functies zijn automatisch gegenereerde afbeelding SEO en social SEO. 

De SEO plugin heeft net zoals Yoast SEO gratis en premium versies. Voorheen was Rank Math helemaal gratis, maar ze heeft extra functies toegevoegd waardoor ze een betaalde versie heeft geïntroduceerd. De prijzen van de premium versies verschillen van $59,00 tot $499,00. 

Rank Math heeft al snel veel fans gekregen dankzij de vele positieve recensies. Het is niet alleen een van de meest gebruiksvriendelijke plugins, maar het biedt ook een aantal tijdbesparende functies, zoals automatisch gegenereerde afbeelding SEO en social media SEO. Het is een uitstekende keuze voor lokale bedrijven, evenals voor websites met veel afbeeldingen die sociale media gebruiken voor merkbekendheid. Gezien het feit dat het een modernere en gebruiksvriendelijke interface heeft, is het een geweldig alternatief voor Yoast SEO.

SEO Press: De beste voor bedrijven die zich richten op meerdere zoekwoorden

SEOPress is de beste SEO plugin voor bedrijven met meerdere zoekwoorden, omdat ze meerdere zoekwoorden analyseert en bijhoudt. Het is ook een goedkoper alternatief voor de premium versie van Yoast SEO, want het is de helft van de prijs met vergelijkbare functies. De plugin is geschikt voor zowel SEO-beginners als gevorderde gebruikers die hun website willen optimaliseren.

SEO Press PRO is voor één jaar verkrijgbaar voor $49,00. Bij SEO Press Pro heb je tot honderd (!) websites beschikking tot alle functies. Daarnaast heeft de plugin nog twee andere versies waarvan de kosten variëren tot $148,00. 

SEOPress wordt geleverd met een scala aan functies om je website beter vindbaar te maken. De meest populaire functie is de content analyse tool die vergelijkbaar is met die van Yoast SEO. De functie analyseert pagina’s en berichten en geeft feedback over manieren om je content te verbeteren. In tegenstelling tot Yoast SEO kun je echter optimaliseren voor meerdere zoekwoorden. Het heeft ook meer dan een dozijn andere functies, zoals een gebruiksvriendelijke installatiewizard om je op weg te helpen. Daarnaast helpt ze je met sitemaps creëren en integraties met Google.

MonsterInsights: De beste plugin voor het analyseren van gebruikersgedrag

MonsterInsights helpt bij het verkrijgen van gebruikersinzichten en gegevensanalyses in WordPress. Het werkt samen met Google Analytics om je te helpen bij het beter begrijpen van de gegevens. Hierdoor kan je ze effectiever gebruiken voor strategische verbeteringen voor je website en zoekmachineoptimalisatie. Met MonsterInsights kun je bijvoorbeeld conversies van je bezoekers volgen, zoekwoorden bijhouden en zien welke onderwerpen het beste presteren. Hierdoor kan je betere content creëren die aansluit bij je doelgroep.

MonsterInsights biedt een gratis en meer functierijke premium abonnementen aan. De premium abonnementen beginnen bij $199 en geven toegang tot veel meer functies. Voorbeelden van de extra functies zijn: een uitgebreid analytics dashboard, individuele pagina-inzichten, e-mail samenvattingen en realtime rapporten.

MonsterInsights is een analytische plugin, in plaats van een SEO-plugin. Echter geeft de plugin je goede inzichten voor strategische zoekmachine optimalisatie. Het is dus nuttig voor het begrijpen van het gebruikersgedrag en het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke website. Het werkt samen met Google Analytics en helpt je toegang te krijgen tot gegevens vanuit het WordPress-dashboard. 

Hulp nodig met jouw website? Onze SEO specialisten helpen je graag - vraag gratis een offerte aan bij SEOlab!