Website snelheid optimalisatie
Wij zorgen voor een snelle website zonder caching plugins en met groene Google PageSpeed scores.

Website snelheid verbeteren

SEOlab is gespecialiseerd in website snelheid optimalisatie. Dit is een essentiële stap om je website beter te laten presteren. Google hecht sinds 2011 veel waarde aan website snelheid als een factor die je posities beïnvloedt. Daarom is het belangrijk om je website snelheid te verbeteren en te behouden.

Mijn website is toch snel?

Hier bij SEOlab horen wij vaak de opmerking "mijn website is toch snel en hij staat op een snelle server". Bij het scannen van de website met Google PageSpeed Insights blijkt vervolgens volledig het tegenovergestelde. De score is laag en dus een trage website volgens Google.

Trage website

Websites die traag laden zijn een ergernis voor de gebruiker en een belemmering voor hogere rankings in Google. Er kunnen verschillende redenen zijn dat je website langzaam laadt. Te denken valt aan slechte optimalisatie of bijvoorbeeld een provider met slecht geconfigureerde servers.

Website snelheid check

Google PageSpeed Insight is een zware scan, maar als je hier groene scores hebt dan is je website op topsnelheid en zal dit bijdragen aan een betere user experience. Wij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van de snelheid van websites op de juiste manier, wij pakken de issues aan bij de bron en lossen het niet op met caching plugins. Check je website met Google PageSpeed Insights.

Wat kan je van ons verwachten?
  • Eigen webdevelopers
  • 19 jaar webdevelopment ervaring
  • SEO technisch geoptimaliseerd
  • Meer dan 450 websites gebouwd
  • Aantoonbare resultaten
  • WordPress of custom made code
Stappenplan verbeteren website snelheid
1.

Analyse huidige snelheid

Als eerste stap gaan we een diepgaande analyse uitvoeren van de huidige snelheid van je website. We maken gebruik van geavanceerde tools, waaronder Google PageSpeed Insights, om een volledig beeld te krijgen van de prestaties van je website. We identificeren specifieke gebieden die verbetering behoeven en stellen een gedetailleerd rapport op wat en hoe we het gaan verbeteren.

2.

Optimalisatie afbeeldingen

Afbeeldingen en mediabestanden zijn vaak de grootste oorzaak van trage laadtijden. Ons team zal ervoor zorgen dat alle afbeeldingen en mediabestanden op je website geoptimaliseerd zijn voor het web. We zullen ze zorgvuldig comprimeren zonder verlies van kwaliteit en de bestandsgrootte van video's en andere media verkleinen door ze om te zetten naar geschikte formaten zoals WebP.

3.

Minder HTTP-verzoeken

Elk element op een webpagina resulteert in een apart HTTP-verzoek, wat de laadtijd kan vertragen. Onze professionals zullen het aantal HTTP-verzoeken minimaliseren door CSS- en JavaScript-bestanden samen te voegen, ongebruikte code te verwijderen en het aantal externe bronnen, zoals plugins en trackers, te verminderen. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere levering van je website-inhoud.

4.

Caching

We zullen caching op je website implementeren om de laadtijden te verbeteren. Door browser caching te gebruiken, slaan we statische bronnen zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript-bestanden op in de cache van de gebruiker. Daarnaast maken we gebruik van server-side caching om dynamische inhoud sneller te leveren. Deze cachingtechnieken zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de snelheid en prestaties van je website.

5.

Optimalisatie van de code

Ons team zal de code van je website grondig optimaliseren om een snellere laadtijd te garanderen. We verwijderen onnodige code, inclusief witruimtes, opmerkingen en niet-gebruikte functies. Daarnaast optimaliseren we de code met behulp van efficiënte algoritmen en vermijden we zware processen. Dit resulteert in een lichtere en beter presterende codebasis.

6.

Monitoring en optimalisatie

Nadat we alle nodige optimalisaties hebben doorgevoerd, houden we de prestaties van je website voortdurend in de gaten. We maken gebruik van geavanceerde monitoringtools om de laadtijden en scores te controleren. Op basis van deze gegevens voeren we indien nodig aanvullende optimalisaties uit om ervoor te zorgen dat de snelheid van je website op lange termijn behouden blijft.

"Wil je ook een snelle website? Ik help je graag!"

Duco Drupsteen
Web developer

Meer dan 150 klanten

ContactCare Logo
Evert Groot Logo
Evidos Logo
Tubble Logo
Galliano Logo
De Smaak Van Italië logo
Laten we samenwerken!

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem vandaag contact op en ontdek de opties.