5 SEO stappen voor snel resultaat

Er zijn veel manieren om een website hoger in Google te krijgen. In dit blog lees je over 5 SEO stappen die voor resultaten zorgen.

Imre Bernáth
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Imre

Tegenwoordig is het volgen van de juiste SEO stappen niet meer weg te denken bij het ontwikkelen van een website. SEO is een effectieve manier om nieuwe bezoekers naar een site te halen. Er is geen geheime methode om hogere ranglijsten te behalen in Google of andere belangrijke zoekmachines.

Desalniettemin kan je geweldige resultaten behalen en het organische verkeer van jouw website verhogen door de volgende SEO stappen te implementeren.

In dit artikel vind jij tips waarmee jij jouw website naar een geheel nieuw niveau kan tillen.

Inhoud

Hoogwaardige content

Ongeacht in welke branche jij je bevindt. Houd er rekening mee bij het schrijven van een artikel dat je jouw gebruikers informatieve en boeiende inhoud biedt dan wordt deze automatisch doorgegeven aan de massa. Als mensen je inhoud waardig vinden, delen ze deze ook met hun zakelijke-kring en vriendenkring. Google geeft trouwens de voorkeur aan lange en goed geschreven artikelen. En om de beste artikelen met betrekking tot jouw branche te schrijven, voer je een onderzoek uit en controleer je welke zoekwoorden hoog scoren in Google. Ga op zoek naar berichten die populair zijn op sociale media en die ook nog eens aanzienlijke backlinks aantrekken.Je moet inderdaad alleen inhoud van hoge kwaliteit produceren die een aantal bezoekers naar jouw website kan trekken. Hoewel, je hulp kan vragen aan een online marketing bureau om jouw behoeften op het gebied van contentmarketing over te dragen. Hiervoor moet je wel het beste bureau vinden dat er is. Dit kost veel tijd en moeite, maar dit zal uiteindelijk wel in je eigen voordeel werken.

Aantrekkelijke titels en meta descriptions

Titels en meta descriptions spelen een belangrijke rol bij SEO. De Google snippet is de eerste kennismaking met je website. Dit zijn de factoren die een gebruiker ‘verleiden’ om te klikken en de tijd te nemen om het artikel of blog te lezen. Het wordt dus noodzakelijk om een ​​unieke titel en meta beschrijving te hebben voor elke pagina of artikel die je publiceert op het internet.

Geen gebroken links

Niet alleen ruïneren ze jouw positie in Google, maar ze vernietigen ook de gebruikerservaring. Dit kan uiteindelijk van aanzienlijke invloed zijn op de SEO-prestaties van jouw website. Je kan met Screaming Frog SEO Spider heel gemakkelijk je gebroken links vinden.

Verhoog de snelheid van jouw website

De laadsnelheid van de website geldt als één van de belangrijkste factoren voor ranking in Google. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste gebruikers maximaal 2 seconden willen wachten, als de laadtijd dan toeneemt, verlies je deze gebruikers. SEOlab is gespecialiseerd in website snelheid optimalisatie.Gebruik de tool Google PageSpeed ​​Insights of Pingdom Tools om jouw website te versnellen. Bovendien is het integreren van AMP (versnelde mobiele pagina's) ook een optie.

Eenvoudige en effectieve URL's

De URL's moeten de belangrijkste zoekwoorden bevatten. Zorg er verder voor dat je ze kort en begrijpelijk zijn. Probeer het aantal tekens zo veel mogelijk te beperken. Maak gebruik van koppeltekens in plaats van underscore (_) en pas dit volledig toe.

Ten slotte

Er zijn talloze SEO-factoren die je kan gebruiken om het verkeer naar de website te vergroten, maar ze complex en tijdrovend. Bovendien is het lastig om ze door te voeren. De SEO stappen in dit blog zijn eenvoudig te implementeren en kunnen je snel resultaten bieden. Maar als je professioneel aan de slag wilt met SEO, neem dan contact op met SEOlab voor een analyse van jouw website.