7 manieren om jouw SEO te verbeteren

Een SEO geoptimaliseerde website is niet meer weg te denken, daarom hebben wij 7 tips gegeven waar jij rekening mee kan houden.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een belangrijk onderdeel als een online bedrijf hebt. Het heeft invloed op de posities in een zoekmachine zoals Google, je online reputatie op het internet en hoeveel mensen op jouw site komen. Dit is een reden dat we veel tijd steken in het ontwikkelen van een goede SEO-strategie voor een lange termijn.

Inhoud

SEO is best complex op dit moment dus adviseren wij een SEO bureau in te huren. Om je op weg te helpen hebben we 7 manieren om je SEO te verbeteren.

1. Doe een zoekwoorden onderzoek

Keywords zijn zoektermen die mensen gebruiken om naar een site te zoeken, dus bedenk welk woord, zin of vraag mensen kunnen gebruiken om jouw site, product of dienst te vinden en kies vervolgens welke je wilt targeten. De gevonden zoekwoorden kunnen helpen bij het schrijven van content en interne links. Zorg ervoor dat jouw zoekwoorden overeenkomen met de website en dat ze relevant zijn.

2. Alleen relevante en unieke content

Zoekmachines zijn slimmer dan je denkt. Ze kunnen gemakkelijk dubbele of vergelijkbare content vinden. Zorg ervoor dat je jouw kennis en creativiteit gebruikt bij het verzinnen van originele content voor je site en alle artikelen die je van plan bent te schrijven. Vergeet ook niet om de content up to date te houden.

3. Geen ‘Black hat’ SEO

‘Black hat’ SEO is niet volgens de richtlijnen van Google en maakt gebruik van de verkeerde technieken, je wordt uiteindelijk gestraft. Een veel voorkomende 'techniek' is over-optimalisatie, je zoekwoord komt te vaak op teveel plekken terug in je content of website. Je moet ook geen content kopiëren van een andere website. Google kan je straffen en zelf verwijderen uit de zoekresultaten. Ons advies laat je niet verleiden en wordt niet ongeduldig.

4. Google Analytics en Search Console

Gebruik deze gratis tools voor het analyseren van je website. Met Google Analytics kan je zien hoe bezoekers organisch landen op je site, hoeveel tijd ze zijn op een pagina en je website, hoeveel pagina's ze bekijken en nog veel meer. Met Search Console kan je ook de prestaties zien van je pagina's en je gemiddelde posities.

5. Social media

Als je met SEO bezig bent is het ook belangrijk dat je al je sociale bedrijfspagina's, zoals Facebook, Twitter, Google mijn bedrijf en LinkedIn ontwikkelt en deze ondersteunen je totale online autoriteit met een goede website krijgt op allerlei manieren bezoekers en niet alleen via Google en dat zorgt voor hogere posities.

6. Geduld en consistentie

Wees geduldig en wees consistent met je inspanningen om jouw SEO te verbeteren. Je site staat niet één keer hoog in de zoekmachines. Je zal regelmatig moeten werken aan het schrijven van pagina's, blogs en uitwisselingen van links, hiermee stijgt de online autoriteit van je website. Geduld heb je nodig als je wilt slagen in SEO voor je site.

7. Meta-tags

Het gebruik van de meta-tag op je website is ook een andere manier om jouw SEO prestaties te verbeteren. Het is een basis SEO voorwaarde die op orde moet zijn. Een goed geschreven relevante Google snippet wordt één op één overgenomen door de zoekmachines en wordt vertoond op de resultaten pagina. Als je ook een goede meta description hebt geschreven, is het de manier om potentiële bezoekers aan te trekken om je site te bezoeken.

Conclusie
Zoekmachine optimalisatie is een must voor elke website eigenaar. Als je bovenstaande tips gebruikt dan zet je een goed stap in de juiste richting. Heb jij hulp nodig bij de SEO optimalisatie van jouw website? Neem dan contact op met onze SEO specialisten.