7 manieren om jouw WordPress site te versnellen

7 manieren om jouw Wordpress website te versnellen. Een snellere website is tegenwoordig een must. Onze hulp nodig? Neem contact op.

Duco Drupsteen
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Duco

WordPress is een geweldige manier om je website te bouwen, helaas zijn de meeste websites gebouwd in WordPress traag. Aangezien een trage website een frustratie is voor potentiële klanten, hebben we zeven manieren uitgewerkt waarmee jij jouw WordPress website kan versnellen.

Inhoud

Waarom is snelheid belangrijk?

Wanneer een potentiële bezoeker op je website komt heb je slechts een paar seconden om hun aandacht te trekken. Dus wanneer de website langzamer laadt, is de kans erg groot dat de bezoeker je website verlaat. Met een trage website verlies je niet alleen klanten, maar ook jouw plek in de Google ranking. Dit komt omdat het algoritme van Google ook websites beoordeelt op basis van hun laadsnelheid. Dus laten we dit probleem oplossen!

Manieren om jouw website te versnellen

Lichtgewicht thema

Als je een thema gaat kiezen is het heel belangrijk dat je goed kijkt en analyseert of er vertragende onderdelen in zitten. Mooie elementen gebruiken vaak onnodig veel CSS opmaak en scripts. Je kan heel gemakkelijk het demo thema scannen met Google Pagespeed Insights om te zien of ze goed scoren. Lichtgewicht thema’s zijn dus veel sneller, omdat ze geen nutteloze functies hebben. Neem contact met ons op voor de beste WordPress thema’s.

Afbeeldingsgrootte

Foto's van hoge kwaliteit vragen veel mb's en de laadtijd van een website wordt snel slechter. Daarom is het goed om afbeeldingen te comprimeren. Er zijn verschillende plugins die kunnen helpen dat te bereiken. Wij werken veel met TinyPNG deze website en WordPress plugin zorgt ervoor dat een afbeelding aanzienlijk wordt verkleint zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.Caching pluginsMet caching worden tijdelijk bestanden opgeslagen. Als je voor de eerste keer een website bezoekt, slaat jouw browser actieve gegevens in de cache op. Dus wanneer je de website opnieuw bezoekt, heeft de browser een groot deel van de gegevens al in de cache opgeslagen, waardoor de laadtijd met de helft wordt verminderd. Er zijn heel veel caching plugins voor het versnellen van een website beschikbaar. Bij SEOlab gebruiken wij WP Rocket vaak en zijn daar tevreden over, maar ons advies is om website snelheid optimalisatie altijd in de bron aan te pakken en daarna eventueel WP Rocket te gebruiken als extra.

WordPress database

Alle informatie over jouw website en de gebruikers wordt opgeslagen in de WordPress database. Als deze database te veel informatie verzamelt dan kan het je website vertragen. Dit is de reden waarom je ongewenste gegevens moet verwijderen, zoals spam reacties, revisies en ongebruikte accounts.

Pingbacks en trackbacks uitschakelen

In WordPress zit de functionaliteit pingbacks en trackbacks die aangeven wanneer jouw blogpost of website backlinks ontvangt. Dit staat standaard ingeschakeld en zorgt voor een continue connectie met je server. Je kan dit uitschakelen het heeft geen effect op je backlinks en versnelt je Wordpress website weer iets.

Lazy Load images

Met Lazy Load images zorg je ervoor dat afbeeldingen worden geladen als ze in beeld komen van de pagina bezoeker. De afbeeldingen worden pas getoond als je naar beneden scrolt op de webpagina. Het verkort de laadtijd, wat op zijn beurt de WordPress-website versnelt. Lazy Load by WP Rocket is een tool waar je het mee kan proberen het te maken.

Minimaliseren van JS en CSS

Als je de tool Google PageSpeed ​​Insight gebruikt voor het testen van jouw website, weet je wellicht al wat je moet doen om CSS- en JS-bestandsgroottes tot een minimum te beperken. Door de bestandsgrootte te minimaliseren, verminder je in feite het aantal JS- en CSS-oproepen. Hierdoor zal de website laadtijd enorm verbeteren. Er zijn veel plugins beschikbaar die helpen bij het eenvoudig verkleinen van beide bestanden.

Ten slotte

Het verbeteren van de snelheid van jouw WordPress website kan veel voordelen bieden. Het is wel belangrijk dat je optimalisaties niet ten koste gaan van de gebruikerservaring van je website. Optimaliseer wat noodzakelijk is en doe geen afbreuk van je website.Heb je hulp nodig om de snelheid van je website verbeteren? Neem dan contact met ons op.