Bereid je voor op de mobile-first indexering update van Google

De update komt er bijna aan, daarom is dit hét moment om jouw website voor te breiden op de mobile-first indexering van Google.

Imre Bernáth
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Imre

Een tijd geleden kondigde Google al aan dat ze jouw vindbaarheid in de zoekmachine gaan bepalen op basis van mobile-first indexering. Deze update zou eigenlijk in september 2020 plaatsvinden, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld naar eind maart 2021.

De update komt er bijna aan, daarom is dit hét moment om jouw website voor te breiden op de mobile-first indexering van Google.

Inhoud

Wat houdt mobile-first indexering in?

Mobile-first indexering betekent letterlijk dat Google de mobiele versie van jouw website gaat gebruiken als startpunt van de zoekmachine-index. Waar Google vroeger de desktop zoekresultaten gebruikte als primaire index, wordt er na de update eind maart 2021 gekeken naar de mobiele zoekresultaten. Dit betekent dat de mobiele versie van jouw website nog belangrijker wordt en het van belang is dat deze in orde is.

Welke stappen moet ik nu ondernemen?

Om te kijken of jouw website klaar is voor de mobile-first update, is het handig om aandacht te besteden aan de volgende punten:


Responsive websites
Een responsive website is een onmisbaar onderdeel. Dit houdt in dat je website zich automatisch aanpast aan het apparaat dat je websitebezoeker gebruikt. Heb je al een responsive website? Dat hoef je voor de nieuwe update waarschijnlijk niet zo veel te doen.

Content
Controleer of alle belangrijke content die op je desktop website staan ook worden getoond op de mobiele versie. Loop je website na en kijk of de gebruikservaring goed is, optimaliseer deze waar nodig.

Paginasnelheid
De laadsnelheid is een van de ranking factoren die Google gebruikt. Door de nieuwe update wordt deze ranking factor alleen maar belangrijker. Optimaliseer daarom je laadsnelheid of laat ons je hierbij helpen.

Gestructureerde data
De gestructureerde data van de mobiele versie wordt in veel gevallen van een website geschrapt. Google heeft aangegeven dat gestructureerde data door de mobile-first update juist weer belangrijker wordt. Zorg er voor dat de gestructureerde van alle versies van je website overeenkomen.

Hulp nodig?

Weet je niet goed waar je moet beginnen of hoe je jouw website het beste kunt aanpassen voor deze mobile-first update? Onze specialisten kunnen je helpen bij het maken van een responsive website of het optimaliseren van de websitesnelheid. Neem vrijblijvend contact op met SEOlab en laat ons weten wat wij voor jou kunnen betekenen.