Google speed update juli 2018

Een snelle website is al lang een belangrijke SEO factor, maar vanaf juli 2018 verschuift de focus van laadsnelheid op desktop, naar de snelheid op mobiel.

Imre Bernáth
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Imre

Google bepaalt al jarenlang hoe hoog een website wordt gepositioneerd in de zoekresultaten en verbetert constant het algoritme. Dit jaar, in juli 2018, komt daar een nieuwe aanpassing bij; de Speed Update voor mobiele apparaten! Een snelle website is al lange tijd een heel belangrijke SEO factor, maar nu ligt de focus van laadsnelheid op het mobiele zoekverkeer.

Inhoud

De focus voor een goed vindbare website gaat van desktop naar mobiel. Weer een stap richting gebruiksvriendelijkheid op 1 van de meest gebruikte apparaten!

Gevolg van de Google Update

Het resultaat van deze update moet volgens SEOlab zijn dat de mobiel het belangrijkste apparaat wordt om op te focussen. We verwachten niet dat de posities snel zullen zakken, aangezien er nog steeds heel veel andere factoren meetellen.

Bij SEOlab houden we altijd al rekening met meer dan 200 SEO factoren; een optimale gebruikerservaring is het uitgangspunt. Natuurlijk vonden we de laadsnelheid van elke website in ons beheer altijd al belangrijk. We hebben de snelheid altijd al met verschillende programma’s getest. Ook het programma van Google ‘PageSpeed Insights’ geeft een goed beeld; voor mobiel & desktop! Onze uitdaging is om 100% score te halen!

Voor onze klanten zorgen we altijd dat de basis van de website goed geoptimaliseerd is, ook voor de mobiel. Testen en scannen (bijv. in PageSpeed Insights) moeten ervoor zorgen dat we zeker zijn van onze zaak. Eventueel kunnen we meerdere programma’s gebruiken om de verbeterpunten te checken.

Focus op mobiel

Deze wijziging op het gebied van laadsnelheid op mobiel is toonaangevend voor de toekomst! Google zal de nadruk steeds meer gaan leggen op mobiel; de gehele ervaring op mobiel zal in de toekomst leidend zijn! Belangrijk zal zijn: goede content, maar wel beknopt. Ligt bij jou de focus al op mobiel? Het is al bijna juli 2018.