Wat zijn de voordelen van het ontvangen van backlinks van blogs met een hoge autoriteit?

Goede backlinks zijn een van de favoriete signalen die Google graag ziet. Volgens velen is linkbuilding de belangrijkste ranking factor, dus als je bovenaan de Google-zoekopdrachten wilt staan, moet je een goed linkprofiel hebben.

Imre Bernáth
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Imre

Bloggen en content marketing is een van de beste manieren om een ​​succesvol bedrijf op te bouwen, online en offline. Je krijgt de kans om nieuwe klanten, bij een nieuwe markt te betrekken. Om aan de top van de SERP te komen, moet jouw inhoud Google optimaliseren.

Want wat je ook op in je blog hebt, als je de inhoud niet optimaliseert volgens Google's richtlijnen, krijg je niets.

Inhoud

Goede backlinks zijn een van de favoriete signalen die Google graag ziet. Volgens velen is linkbuilding de belangrijkste ranking factor, dus als je bovenaan de Google-zoekopdrachten wilt staan, moet je een goed linkprofiel hebben. Je moet een geschreven strategie hebben, van waar en hoe je backlinks gaat krijgen en alle sites zouden goed genoeg moeten zijn om verwijzingsverkeer te bezorgen. Als het je lukt om backlinks te krijgen van sites met een hoge autoriteit, kun je de volgende voordelen krijgen.

Kwaliteits verkeer

De belangrijkste voordelen, die je zeker zult krijgen als je een backlink hebt van een website met een hoge autoriteit, "Kwaliteits verkeer". Let op, wees voorzichtig bij het hebben van backlinks, het zou afkomstig moeten zijn van branche-gerelateerde sites. Wees voorzichtig bij het maken van backlinks, aangezien Google niet houdt van irrelevante branche-backlinks, en soms, als jede site spamt kan je zelf gestraft worden.

Bouw domein autoriteit op

Een ander groot voordeel, bij het hebben van hoogwaardige backlinks; "domein autoriteit". Als het lukt om een ​​goede backlink van een autoriteit blog te krijgen, zou je het vertrouwen van Google kunnen vergroten. Als een autoriteit blog aangeeft dat jouw blog ‘vertrouwd’ is, krijg je ook link juice om bovenaan de zoekopdrachten te komen. Zodra je de domein autoriteit en het vertrouwen hebt verhoogd, krijgen de blogs een hogere ranking.

Het helpt om autoriteit te ontwikkelen

In een online wereld kent niemand elkaar echt. En als nieuweling moet je jaren besteden om bovenaan de zoekopdrachten te komen, om de autoriteit en het merk op te bouwen. Maar als je bent begonnen met het maken van backlinks, op autoriteitsblogs met behulp van gastposts, word je binnen enkele maanden herkend als een merk. Als je de spijker op zijn kop zou kunnen slaan, bouw je vertrouwen op en gaan mensen direct naar jouw blog, indien nodig om iets te vinden dat met de branche te maken heeft.

Verhoog de blootstelling

Een van de grootste voordelen van het hebben van backlinks van hoge autoriteit blogs, is dat je bekendheid en merkwaardering krijgt. Nadat je de autoriteit van de website hebt verbeterd door de backlink te verkrijgen, zal je binnen enkele maanden een aanzienlijke verandering in autoriteit zien. Als je bijvoorbeeld een link krijgt van webpagina's waarop door 5000 mensen is gezocht. Ik zeg niet dat ze allemaal je blog zouden bezoeken. Maar minstens 5000 mensen leren je kennen. Dat is de echte ziel van de digitale marketing, en meestal bezoeken minstens enkele honderden dan jouw website.

Het bouwt aanwezigheid op sociale media op

De meeste linkbuilders realiseren zich dit niet, maar de meeste volgers die ze op Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus hebben gekregen, zijn gewoon afkomstig van de blog links. Als je een heel goed bericht leest en je bent onder de indruk van de manier waarop de schrijver het hele verhaal verteld, zou je dat bedrijf willen volgen op sociale media. Seolab kan jouw bedrijf verder helpen met het uitbreiden van jouw linkprofiel.