7 redenen om voor WordPress te kiezen

Als je een (nieuwe) website wilt laten bouwen voor je bedrijf kom je vele mogelijkheden tegen. Maar hoe weet je wat bij je past en wat je nodig hebt?

Duco Drupsteen
24/3/2024
Laatste update

Meer artikelen van Duco

Wil jij een (nieuwe) website wilt laten bouwen voor je bedrijf kom je veel mogelijkheden tegen. Maar hoe weet je wat bij je past en wat je nodig hebt?

Als ondernemer, duurt het meestal niet lang voordat iemand je tipt om een website te laten bouwen met Wordpress.

Inhoud

Wordpress kan echter wel eens tot verwarring leiden. Je hebt namelijk WordPress.com en WordPress.org, maar deze zijn niet hetzelfde. WordPress.com is een blog en is niet geschikt voor als je jouw bedrijf wilt vertegenwoordigen op het internet. Wij geven 7 redenen om je website te laten bouwen met Wordpress in Amsterdam bij SEOlab.

Voordelen van een Wordpress website laten bouwen

WordPress.com is een plek waar je het Open Source Content Management System gratis kunt downloaden. Vervolgens kun je dit op je eigen hosting (laten) installeren. Sommige webhosts bieden je ook de mogelijkheid om WordPress met één klik via een control panel te installeren. Het kan zijn dat je een beetje technisch aangelegd bent en genoeg hebt aan een YouTube instructiefilmpje. Echter kan een eigen website laten bouwen een flinke klus zijn. Zeker als je het een technisch professioneel uiterlijk wilt geven.

Veel starters denken dat WordPress gratis is. Daarom denkt men dat thuis een website laten bouwen makkelijk is. In principe is dat ook niet zo moeilijk. Toch is er een belangrijk argument om het laten bouwen van een Wordpress website uit te besteden. Namelijk de specialistische kennis die je daarmee binnenhaalt. Dit kan te Amsterdam bij SEOlab. Je website wordt namelijk beter gemaakt dan andere sites, waardoor je:

 • Je als professional onderscheidt van je concurrentie. Hierdoor vermijd je dat jouw look and feel hetzelfde is als bij iedere andere aanbieder in je vakgebied.
 • Je bedrijf een professionele look and feel geeft.
 • Bezoekers sneller worden overgehaald om klant te worden. Je website is namelijk niet bedoeld als digitale folder of visitekaartje. Het dient als verlengstuk van je bedrijf, je virtuele voordeur van je kantoor, praktijk of salon.
 • Je als aanbieder in prijsstelling serieus genomen wordt. De waargenomen waarde en prijs moeten namelijk overeenkomen.
 • De online marketing ingebouwd krijgt en meer bezoekers naar je site kunt trekken. De elementen hiervoor moeten namelijk zelf ingebouwd worden.

Niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden om deze werkzaamheden uit te besteden. In het onderstaande tekst is een link geplaatst naar WordPress premium thema’s. Hierdoor kan je met het bouwen van een website, zelf aan de slag gaan.

De 7 redenen om voor Wordpress te kiezen bij ons in Amsterdam

Reden 1 – Het is net LEGO: je kunt er alles mee laten bouwen

Wat WordPress gaaf maakt, is dat je er echt alles mee kunt maken. Bijvoorbeeld het laten bouwen van een website, webshop, community site, vacaturesite of online marktplaats. Ook kun je naast een standaard thema op een website, je eigen ontwerp laten bouwen als thema.

Reden 2 – Premium thema’s op je website voor een kleiner budget

Een unieke website laten bouwen, begint ergens rond de €2.000,00. Dat is niet voor elke ondernemer weggelegd en als starter vaak een brug te ver. Gelukkig hoeft geen probleem te zijn, want er zijn prachtige premium thema’s die je kunt kopen op sites zoals Themeforest. Vaak heb je voor minder dan €100,00 al een mooi thema te pakken, die je naar eigen smaak kunt designen.

Reden 3 – De nieuwste internet functionaliteiten op zeer korte termijn beschikbaar

WordPress werkt met een basis CMS systeem, ook wel core genoemd. Hier kun je verschillende plugins installeren. Die verschillende plugins voegen een extra functionaliteit toe aan de basis. Veel van deze plugins zijn gratis wereldwijd geprogrammeerd als antwoord op een nieuwe functionaliteit. Bij een zelfgebouwd CMS aanbieder moet je vaak veel betalen om een nieuwe functionaliteit aan je website toe te voegen. Als Wordpress website eigenaar krijg je gelukkig op korte termijn een plugin verkrijgbaar.

Reden 4 – Eenvoudig zelf te onderhouden

Het voordeel van WordPress is dat het zich met de markt mee blijft ontwikkelen, waardoor je altijd nieuwe functionaliteiten binnen handbereik hebt. Het nadeel van deze constante ontwikkeling is dat zowel de core van websites als de plugins geregeld geüpdatet moeten worden. Doe je dit niet, dan zet je de deur wagenwijd open voor hackers. Belangrijk is dat je altijd een back-up maakt van je website voordat je updatet. Is dit allemaal te technisch voor je, dan kun je dit werk ook uitbesteden in Amsterdam op ons kantoor. Dit updaten is eigenlijk het enige nadeel. Voor de rest is het systeem bijzonder gebruiksvriendelijk, waardoor je makkelijk zelf je teksten en afbeeldingen plaatst en zelfs video’s kunt toevoegen zonder veel gedoe.

Reden 5 – Gemakkelijk een webshop opzetten door WooCommerce met alle functionaliteiten en koppelingen

E-commerce is de toekomst! Zo kun je een webshop van je website laten bouwen, via de plug-in WooCommerce in WordPress. Via deze tool kan je gemakkelijk je voorraadbeheer bijhouden, online betaalmethoden aanbieden, marketingacties doorvoeren en veel meer. Zo heeft WooCommerce de volgende functionaliteiten:

 • Rapportages: bekijk je verkopen per maand of per dag
 • Verschillende producttypen: je kunt diverse producten via WooCommerce verkopen
 • Attributen: zo kun je verschillende functies en prijzen filteren
 • Productcatalogus: hier staan al je producten in
 • Voorraadbeheer: krijg notificaties als producten bijna niet meer beschikbaar zijn
 • BTW: hier kun je BTW regels voor verschillende landen instellen
 • Verzendmethoden: hier voeg je verschillende verzendmethoden toe
 • Betaalmethoden: je kunt hier verschillende betaalmethodes toevoegen
 • Coupons: hiermee kunnen klanten korting op je winkelwagen krijgen
 • Accounts: hier kunnen bezoekers een account aanmaken voor jouw webshop

En dat is niet het enige, want WooCommerce heeft nog veel meer mogelijkheden te bieden. Kijk gerust eens op de website van WooCommerce voor meer informatie. Kortom: het voordeel van het hebben van een webshop is dat je kan inspelen op het koopgedrag van je bezoekers. En dat is echt ideaal.

Reden 6 – Website responsive voor mobiele apparaten

Eén op de vijf bezoekers opent jouw website via een mobiel apparaat, tablet of smartphone. Je wilt natuurlijk wel dat de bezoeker een fijne gebruikerservaring heeft met jouw website. Zeker omdat deze trend alleen nog maar sterker zal toenemen. Het mobiel bekijken van websites, zoeken en content consumeren via mobiele apparaten raakt in rap tempo ingeburgerd en in de nabije toekomst zal er ook veel meer mobiel worden gekocht.

Reden 7 – Alle vormen van online marketing zijn integreerbaar voor je website

WordPress onderscheid zich van andere CMS systemen doordat je alle belangrijke vormen van online marketing makkelijk kunt integreren. De blogfunctie zet je bijvoorbeeld in als basis van je content marketing. De vele plugins hebben een optimale social media marketing integratie en gratis aanbod dat je kunt gebruiken. Hiermee kun je je e-maillijst exponentieel te laten groeien. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor het bouwen van affiliate systemen, waardoor je meer kunt halen uit je referral marketing.  Met een affiliate systeem maak je het financieel interessant voor anderen om klanten naar jouw bedrijf te laten refereren. Ook qua Google marketing doet WordPress het ontzettend goed. Zo zijn er mooie plugins beschikbaar om meer rendement te halen uit je zoekmachine optimalisatie.

Kortom: een slimme ondernemer die zich echt op de toekomst van het internet wil voorbereiden, kiest voor WordPress! Jouw website laten bouwen in Amsterdam door specialisten? Bij Seolab ben je dan aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact op.